fredag 15 maj 2009

Fredag...

Igår genomförde vi Gångpolarn. Vi inledde gåmarschen med en uppvärmning på gården med Röris från Friskis och Svettis. Alla barn deltog, det är härligt när det strömmar ut musik genom högtalaren!


Gångmarschen gick för 5-7 åringarna genom skogen i Ursvik. Vi hann med fyra km på en timme. Framme vid skolan väntade "prisutdelning" och vattenstation, jag tror aldrig jag har sett så lugna och tysta barn i matsalen.. alla såg nöjda och avslappnade ut ;) det här måste vi göra mer!

På eftermiddagen åkte jag iväg till Förskolan Bojen i Pysslingen, där var det stor invigning för Linda som stolt (ny chef) höll tal och visade upp lokalerna. Lokalerna är nog Sveriges mest designade förskola - med sveriges största skylt för att visa hänsyn mot barn, undrar vad grannarna tycker?




Eftersom det idag är fredag, är det en sådan dag där James vår kock har bakat baguetter för försäljning. Som vanligt kan man inte gå förbi utan att känna lukten och direkt gå in och köpa... otroligt vad sinnena kan göra för köplusten ;)

Jo jag höll på att glömma bort - vår plantering på framsidan med morötter, pumpa, sallad och chilipeppar håller på att ta fart. Det ända jag är lite orolig för är hur många frön vi egentligen hällde i med barnen.. var det ett frö i ett hål, eller hällde vi alla frön tillsammans? Hmmmm återstår att se

2 kommentarer:

  1. Tack Linda för den här otroligt intressanta informationen! Det är verkligen kul för oss föräldrar att kunna följa verksamheten på olika sätt. Mina kollegor gapar och undrar om det finns såna här bra förskolor, när jag berättar om alla initiativ ni tar. Ni är fantastiska!

    SvaraRadera
  2. Bra initiativ till gångpolaren måste säga att de var väldigt duktiga framför allt de mindre barnen som knatade de 2,5 km, ujujuj theo höll nästan på att doppa pannan i sopptallriken av trötthet och det blev sanerligen en tidig kväll i säng...somnade på 5 sek.
    Lycka till med bloggen Linda!!

    SvaraRadera