tisdag 19 maj 2009

Efter att ha fått vara med på Romben och Ellipsens öppethus för föräldrar, blev jag för första gången riktigt motiverad att lära mig att baka. Bröden som serverades var så smakrika och saftiga så att jag vid första tanken skulle ha trott att något välrenommerat bageri hade varit i farten - men! Det var alla småbagare på Ellipsen och Romben som haft storbageri inför öppet hus. Mycket imponerande!

Idag (läs ikväll) har vi haft personalkonferens. Vi har arbetat med utvecklingsområden som information/kommunikation internt samt dokumentation/portfolio. Efter att snart har varit igång i ett år - och där allt har kört igång från dag ett, tittar vi nu på vilka områden vi behöver fördjupa oss kring. Två timmar går fort, eftersom alla arbetar med barn under dagtid - blir kvällstid ofta mötestid...

Samtidigt med vårt möte hade vi fint besök på Älvkvarnsskolan - Barn och Utbildningsnämnden hade sitt nämndmöte nere i matsalen. Det kändes mycket positivt att få möta de personer/politiker som har mandat att besluta om Barn och utbildningsfrågor i kommunen. Jag fick möjligheten att kort presentera vår verksamhet. Efter att deras möte var avslutat gick vi en rundvisning i huset. Många nyfikna frågor kom, många besvarades, kändes bra att räta ut en del frågetecken kring friskolor. Exempelvis att vi tillämpar samma maxtaxa som kommunen, att alla familjer i kommunen kan söka plats och inte enbart Ursviksbor;)Jag fick mycket positiv feedback på det de såg i lokalerna, både i utemiljö samt den pedagoiska miljön invändigt.

Kände mig faktiskt mycket stolt när jag visade Älvkvarnsskolan!
(men... det finns förstås mycket kvar att utveckla...)

1 kommentar:

  1. Riktigt gott bröd! Smakade som mitt favoritbröd som mamma brukar göra till jul.

    SvaraRadera